top of page
Braces

Ortodonție

Ortodonția reprezintă specialitatea medicinii dentare ce tratează anomaliile dento-maxilare (Malocluziile -Lipsa de aliniere a dinților cu înghesuiri, spațieri sau rotații dentare inestetice precum și poziția celor două oase maxilare respectiv mandibula și maxilarul).

metalic.jpeg

Aparat dentar metalic

Aparatul metalic este folosit pentru a reda fizionomia prin alinierea corectă a dinților (aglomerați, strâmbi, spațiați), dar și pentru o poziționare corectă a arcadelor dentare, maxilar și mandibulă. În plus, ajută la corectarea problemelor funcționale  legate de vorbire și masticație. 

 

Aparatul metalic acționează prin presiunea constantă pe care o pune pe dinți, determinându-i să se deplaseze și să se alinieze încet în poziția corectă. Dantura se îndreaptă prin presiunea pusă de brackeți atât pe dinți cât și pe rădăcinile acestora, determinând mișcarea acestora și producând o remodelare osoasă. 

Aparat dentar invizibil INVISALIGN

Aparatul dentar INVISALIGN reprezintă la ora actuală cel mai discret aparat de îndreptare a dinților existent pe piață. Este compus din gutiere transparente ce au ca și scop alinierea și îndreptarea dinților . Aceste gutiere prezintă multiple avantaje pornind de la faptul ca pot fi înlăturate de către pacient în momentul masticației, al igienizării dentare cât și în momente importante din viața socială cum ar fi întâlniri, conferințe, petreceri. Avantajele oferite de aparatul invisalign se îmbină perfect cu discreția oferită de acesta în timpul purtării gutierelelor complet invizibile.

inizibil.jpg
ceramic.jpeg

Aparat dentar ceramic 

Este un aparat ortodontic fix având același principiu de funcționare și de construcție ca aparatele dentare metalice sau cele cu brackeți din safir. Din punct de vedere estetic este un aparat dentar mult mai discret față de clasicul aparat dentar metalic, având brackeți dintr-un material ceramic care se confundă cu dinții, fiind adaptat la culoarea acestora. Pacienții pot opta pentru posiblitatea de a colora și arcul metalic într-o nuanță apropiată dinților pentru un efect și mai discret.

Aparat dentar safir

Aparatul dentar safir este de asemenea un aparat ortodontic fix folosit pentru a reda fizionomia prin alinierea corectă a dinților (aglomerați, strâmbi, spațiați), dar și pentru o poziționare corectă a arcadelor dentare, maxilar și mandibulă. În plus, ajută la corectarea problemelor funcționale  legate de vorbire și masticație. 

Asemenea aparatului metalic, aparatul dentar safir  acționează prin presiunea constantă pe care o pune pe dinți, determinându-i să se deplaseze și să se alinieze încet în poziția corectă. Dantura se îndreaptă prin presiunea pusă de brackeți atât pe dinți cât și pe rădăcinile acestora, determinând mișcarea acestora și producând o remodelare osoasă. Avantajul major al acestui tip de aparat este că folosește brackeți transparenți, fără compuși metalici astfel trecând neobservați.

safir.jpg
damon.jpg

Aparat dentar DAMON

Aparatul dentar autoligaturant Damon reprezintă la ora actuală cel mai inovator și modern aparat autoligaturant din domeniul Ortodonției.

 

Brackeții DAMON folosesc un sistem glisant care susține arcul și permite dinților să se miște mai rapid și confortabil, fără presiunea care provoacă durere. Acest sistem permite ca tratamentul sa se realizeze mai rapid, scade numărul controalelor periodice iar confortul pacientului este mult sporit. De asemenea elimină necesitatea folosirii modulelor elastice, ducând la o igienizare mult mai eficientă și o retenție scăzută de placă bacteriană.

 

Aparat autoligaturant DAMON se poate realiza în varianta cu brackeți metalici  (Aparat autoligaturant Damon Q ) sau în varianta cu brackeți transparenți (Aparatul autoligaturant Damon Clear )

bottom of page